Τσακώνεσαι και εσύ με το παιδί σου για τον χρόνο οθόνης; Ακούς τη φράση «ένα λεπτό ακόμα» αρκετές φορές πριν το παιδί κλείσει μια ηλεκτρονική συσκευή; Δεν είσαι μόνος ή μόνη. Στην σύγχρονη εποχή πλέον οι περισσότεροι καβγάδες μέσα στο σπίτι αφορούν τον χρόνο οθόνης. Το να βάλουμε μικροί και μεγάλοι όρια στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αποτελεί πραγματικά μια πρόκληση. Υπάρχει όμως τρόποι για να βοηθήσεις το παιδί σου να αναπτύξει τον απαραίτητο αυτοέλεγχο και σε αυτό το επεισόδιο θα μοιραστώ μαζί σου έναν από αυτούς.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι γονείς αγωνίζονται για να βάλουν κανόνες και όρια στο χρόνο που δαπανά το παιδί στον ψηφιακό κόσμο. Στο επεισόδιο αυτό θα μοιραστώ μαζί σου έναν τρόπο για να βοηθήσεις το παιδί σου να αναπτύξει αυτοέλεγχο στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Θα σου αποκαλύψω ποια είναι τα τρία βασικά πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζει το παιδί σου για να κατανοήσει γιατί είναι απαραίτητα τα όρια στη χρήση οθόνης. Στο τέλος του επεισοδίου θα σου πω τι προτείνω για να αφήνει το παιδί μόνο του στην άκρη την συσκευή χωρίς αναβολή.

 

 

Το Οικογενειακό Συμφωνητικό θα σε βοηθήσει να βάλεις κανόνες και όρια στη χρήση οθόνης και να δώσεις στο παιδί σου τα εφόδια για μια ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία.

Κατέβασε το Οικογενειακό Συμφωνητικό εδώ!

 

Κατέβασε το Δωρεάν Υλικό:

Κατέβασε τα Tips για Ψηφιακή Ασφάλεια εδώ!

Κατέβασε τα Tips για Digital Detox εδώ! 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη δες το βίντεο για την Ψηφιακή Διαπαιδαγώγηση!

 

 

Αν μεγαλώνεις παιδί στην ψηφιακή εποχή τότε το “Μαμά,θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου. Θα ανατρέξεις σε αυτό αρκετές φορές σε κάθε ηλικία του παιδιού σου!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή! Ας μάθουμε πως να το κάνουμε αποτελεσματικά!

“Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε εμείς για αυτά στην παιδική τους ηλικία!”

Κάνε εγγραφή στο Newsletterγια να λαμβάνεις ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα και Δωρεάν υλικό από το Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki!

Share This