Οι ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο έχουν εισβάλει σε κάθε πτυχή της ζωής μας και της ζωής των παιδιών. Είμαστε  η πρώτη γενιά γονέων που μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή και αυτό αποτελεί μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση.  Και ενώ οι ίδιοι μεγαλώσαμε στην αναλογική εποχή και δεν έχουμε εμπειρία από τα παιδικά μας χρόνια από τον ψηφιακό κόσμο, έχουμε την ευθύνη να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια και τις δεξιότητες  ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής απολαμβάνοντας τα οφέλη που τους παρέχει η τεχνολογία με ασφάλεια και έχοντας μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με αυτή. Πως όμως εμείς οι «ψηφιακοί μετανάστες»  θα εκπαιδεύσουμε και θα καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας που είναι οι λεγόμενοι «ψηφιακοί ιθαγενείς»; Πως θα τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ασφάλεια προς όφελος τους και προς όφελος της ανθρωπότητας; Η απάντηση είναι ότι χρειάζεται να εντάξουμε στη γενικότερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και την ψηφιακή διαπαιδαγώγηση .

Τι είναι όμως η ψηφιακή διαπαιδαγώγηση που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια και γιατί είναι σημαντική όταν μεγαλώνεις παιδί στην σύγχρονη εποχή;

 

Διάβασε το άρθρο με τίτλο: Γιατί είναι σημαντική η ψηφιακή διαπαιδαγώγηση;” 

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο τον φυσικό όσο και τον ψηφιακό κόσμο πιο όμορφο και πιο ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας!

Δωρεάν Υλικό:

Κατέβασε τα Tips για Ψηφιακή Ασφάλεια εδώ!

Κατέβασε τα Tips για Digital Detox εδώ! 

 

Αν μεγαλώνεις παιδί στην ψηφιακή εποχή τότε το “Μαμά,θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου. Θα ανατρέξεις σε αυτό αρκετές φορές σε κάθε ηλικία του παιδιού σου!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή! Ας μάθουμε πως να το κάνουμε αποτελεσματικά!

“Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε εμείς για αυτά στην παιδική τους ηλικία!”

Κάνε εγγραφή στο Newsletter για να λαμβάνεις ενημερώσεις για εκδηλώσεις, άρθρα και δωρεάν υλικό από το Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki!

Share This