Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Μαμά θέλω Τάμπλετ – Το πρώτο βιβλίο για την Ψηφιακή Διαπαιδαγώγηση στην ελληνική γλώσσα

Μαμά θέλω Τάμπλετ – ένα βιβλίο για γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε πολίτη της ψηφιακής εποχής

Το βιβλίο Μαμά θέλω Τάμπλετ δημιουργήθηκε για τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και κάθε πολίτη της ψηφιακής εποχής!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή, όμως, κανείς δε μας δίδαξε πώς. Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι γονείς ομολογούν ότι τα έχουν βρει «μπαστούνια» στο να βάλουν όρια και κανόνες στη σχέση του παιδιού τους με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο “Μαμά, θέλω Tablet”  θα βρείτε τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες για την επιρροή που ασκεί ο ψηφιακός κόσμος στη σωματική και ψυχική υγεία, στη σχολική επίδοση και στην ευτυχία των παιδιών. Θα ανακαλύψετε πώς να μεγαλώσετε υπευθύνους ψηφιακούς πολίτες και θα οδηγηθείτε στο να γίνετε Γονείς Ηγέτες.Το “Μαμά, θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και  ένα κάλεσμα για δράση: να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια, ώστε να ζήσουν μια ζωή με νόημα και να βιώσουν την επιτυχία και την ευτυχία τόσο στον πραγματικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

«Η υγεία και ευτυχία του παιδιού σας είναι στα χέρια σας!»

 «Βοηθήστε το παιδί σας να συνδεθεί με ό,τι έχει πραγματική αξία και να βγει νικητής σε όλες τις πίστες της ζωής!»

Συγγραφέας: Ροδούλα Καφτάκη Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Συγγραφέας και δημιουργός του Safe Kids Project

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Αγαπητή κ. Καφτάκη. Έλαβα το βιβλίο σας “Μαμά,θέλω Tablet” και  εκτίμησα τη ζωντάνια της έκφρασης που το διατρέχει και την εγκυρότητα του περιεχομένου που αφορά την ευαίσθητη παιδική ηλικία και τη διαχείρισή της από τους γονείς.Η ψηφιακή εποχή είναι δοσμένη και δεν μπορούμε να νοσταλγούμε το παρελθόν, αλλά όπως και εσείς γράφετε το πως θα εισάγουμε τα παιδιά στην αξιοποίηση της απαιτεί την βίωση της πραγματικής ζωής με τρόπο συναρπαστικό από τους ενήλικες, ώστε η ψηφιακότητα να μην αποτελεί απειλή, αλλά εργαλείο. Σας ευχαριστώ για την αφιέρωση και για την αναφορά σας στο πρόσωπό μου και εύχομαι το βιβλίο σας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους νέους γονείς.»

Δημήτρης Καραγιάννης, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ του Δ.Π.Θ. & Συγγραφέας

 «Αξιότιμη κυρία Καφτάκη, ονομάζομαι Δηματάκη Στέλλα. Είμαι εκπαιδευτικός,  σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.  Σήμερα, αισθάνομαι πιο πλούσια. Με συγκίνηση και γεμάτη γνώσεις, ιδέες, σκέψεις και συναισθήματα, ολοκλήρωσα το βιβλίο σας “Μαμά θέλω Tablet” που, αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα έργο που είναι προϊόν μακρόχρονης και  έγκυρης επιστημονικής έρευνας. Ένα έργο διαποτισμένο από τον προσωπικό σας γνωστικό πλούτο και τις ελπιδοφόρες αντιλήψεις. Σας ευχαριστώ θερμά, καθώς ως ψηφιακός μετανάστης, το έργο του να μεγαλώνεις τρεις ψηφιακούς ιθαγενείς συνιστά μεγάλη πρόκληση και το βιβλίο αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως καθοριστικός αρωγός για να περατωθεί το συγκεκριμένο έργο με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.»

 Δηματάκη Στέλλα, Εκπαιδευτικός Δ.Σ. Αντισκαρίου»

 «Στο βιβλίο «Μαμά, θέλω Τάμπλετ!» βρήκα έναν πολύτιμο συνομιλητή που ένιωσα ότι συμμερίζεται την αγωνία και τον προβληματισμό μου για τον εθισμό της σημερινής γενιάς στα ηλεκτρονικά μέσα. Μέσα από πολλά και διαφορετικά παραδείγματα παρουσιάζονται ανάγλυφα οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει πλέον η έκθεση μπροστά σε μία οθόνη και οι κίνδυνοι που αυτή συνεπάγεται. Αυτό που καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστική την ανάγνωση είναι η ποικιλία του ύφους της συγγραφέως, η αμεσότητα & παραστατικότητα του λόγου της. Διανθισμένο καθώς είναι με τον εύστοχο λόγο πολλών έγκριτων επιστημόνων από όλα τα πεδία της ανθρώπινης σκέψης (παιδαγωγικής, φιλοσοφίας, πολιτικής, ψυχολογίας) αποπειράται& κατορθώνει να καλύψει σφαιρικά το θέμα που θίγει.»

Κατερίνα Χαριτάκη, Φιλόλογος

 

 

Σχετικά με τη Συγγραφέα!

Η Ροδούλα Καφτάκη είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, ομιλήτρια, μαμά δύο αγοριών και δημιουργός του Safe Kids Project. Σπούδασε Μηχανικός Η/Υ στο Πολυτεχνείο Πατρών, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Παιδαγωγικό πτυχίο από την Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Ηρακλείου. Έχει επιμορφωθεί στα θέματα «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης», «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Διαδικτυακού Εθισμού», «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού». Έχει λάβει μετεκπαίδευση στην «Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία», τον «Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό–NLP», τη «Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία» και την «Αποτελεσματική Επικοινωνία και Ανθρώπινες Σχέσεις». Τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετεί ένα όραμα: να κινητοποιήσει τους ψηφιακούς πολίτες να αναλάβουν δράση για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο ψηφιακό κόσμο για όλους. Πραγματοποιεί ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια, εμπνέοντας τους σύγχρονους πολίτες να αποκτήσουν ψηφιακή παιδεία και να μεγαλώσουν υπεύθυνα παιδιά, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης στην ψηφιακή εποχή (Digital Parenting).

Ροδούλα Καφτάκη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Συγγραφέας, δημιουργός του Safe Kids Project

Μείνετε συντονισμένοι!

Κάνε Εγγραφή για να λαμβάνεις Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Σεμινάρια!

Share This