Τι είναι το GROOMING;

Η διαδικτυακή αποπλάνηση (GROOMING)  είναι μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην οποία μπορεί να βρεθεί ένα παιδί κατά την πλοήγηση του στον ψηφιακό κόσμο. Πάνω από 500.000 χρήστες δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο ψάχνοντας παιδιά ως υποψήφια θύματα με σκοπό την αποπλάνηση. Στο παραπάνω βίντεο  θα ενημερωθείς για το τι είναι το Grooming και θα μάθεις δυο βασικούς κανόνες πρόληψης για να μπορεί το παιδί σου να προστατέψει τον εαυτό του από αυτόν τον διαδικτυακό κίνδυνο.

Είμαι η Ροδούλα Καφτάκη, είμαι εκπαιδευτικός Πληροφορικής, συγγραφέας και δημόσια ομιλήτρια. Στο κανάλι μου θα μάθεις πως να βοηθήσεις το παιδί σου να αποκτήσει ψηφιακή παιδεία και θα το βοηθήσεις να “σερφάρει” στον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια.

Το Grooming σχετίζεται πολύ με έναν άλλο διαδικτυακό κίνδυνο, το Sexting. Παρακολούθησε το βίντεο με τίτλο: “Το παιδί μου κάνει Sexting! Τι να κάνω;” πατώντας εδώ.

Ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να προστατέψουμε τα παιδιά από τη διαδικτυακή αποπλάνηση!!!

Η ψηφιακή παιδεία είναι το καλύτερο αντίδοτο για την αντιμετώπιση!!!

Κατέβασε το Δωρεάν Υλικό:

Κατέβασε τα Tips για Ψηφιακή Ασφάλεια εδώ!

Κατέβασε τα Tips για Digital Detox εδώ! 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη δες το βίντεο για την Ψηφιακή Διαπαιδαγώγηση!

 

 

Αν μεγαλώνεις παιδί στην ψηφιακή εποχή τότε το “Μαμά,θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου. Θα ανατρέξεις σε αυτό αρκετές φορές σε κάθε ηλικία του παιδιού σου!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή! Ας μάθουμε πως να το κάνουμε αποτελεσματικά!

“Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε εμείς για αυτά στην παιδική τους ηλικία!”

Κάνε εγγραφή στο Newsletterγια να λαμβάνεις ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα και Δωρεάν υλικό από το Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki!

Share This