Οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Είναι όμως ο ψηφιακός κόσμος ασφαλής για τα παιδιά; Γιατί οι γονείς αφήνουμε με τόση ευκολία το παιδί μας μπροστά σε ένα κινητό ή ένα τάμπλετ χωρίς επίβλεψη;Οι γονείς της σύγχρονης εποχής έχουμε τη φήμη ότι είμαστε υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά μας. Μας ονομάζουν «γονείς ελικόπτερα» (helicopter parents) γιατί «πετάμε» πάνω από τα παιδιά μας για να ελέγχουμε κάθε στιγμή που είναι  και με ποιους, τι τρώνε τι φοράνε και πως συμπεριφέρονται. Είμαστε όμως τόσο υπερπροστατευτικοί και με το παιδί μας στον ψηφιακό κόσμο;

Στο βίντεο αυτό θα σε βοηθήσω να ανακαλύψεις σε ποια κατηγορία γονιού ανήκεις βάσει της πολιτικής διαπαιδαγώγησης που ακολουθείς στον φυσικό και στον ψηφιακό κόσμο. Στο τέλος του βίντεο θα σου αποκαλύψω σε ποια κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι γονείς της ψηφιακής εποχής και γιατί είναι σημαντικό να έχεις μια σταθερή πολιτική διαπαιδαγώγησης στον φυσικό και στον ψηφιακό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο με τίτλο: “Συμπεριφερόμαστε το ίδιο στον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο;” 

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο τον φυσικό όσο και τον ψηφιακό κόσμο πιο όμορφο και πιο ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας!

Ροδούλα Καφτάκη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Συγγραφέας και Δημιουργός του Safe Kids Project

Κάνε εγγραφή στο Newsletter για να λαμβάνεις ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα και Δωρεάν υλικό από το Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Αν μεγαλώνεις παιδί στην ψηφιακή εποχή τότε το “Μαμά,θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου. Θα ανατρέξεις σε αυτό αρκετές φορές σε κάθε ηλικία του παιδιού σου!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή! Ας μάθουμε πως να το κάνουμε αποτελεσματικά!

“Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε εμείς για αυτά στην παιδική τους ηλικία!”

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki!

Share This