Μένουμε σπίτι με Ψηφιακή Ασφάλεια

Safe Kids Project Ροδούλα Καφτάκη

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει ολόκληρος ο κόσμος, λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό να μείνουμε σπίτι και να μείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιής. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές ώστε οι αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού να είναι όσο γίνεται λιγότερες. Για να μπορέσουμε να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινότητα τώρα που είμαστε σε καραντίνα θα πρέπει να μην δούμε αυτή τη φάση σαν κάτι προσωρινό (άλλωστε ουδέν μονιμότερο του προσωρινού). Να διαμορφώσουμε την καθημερινότητα μας ώστε να έχουμε εδώ και τώρα μια καλή ποιότητα ζωής, δεδομένων των συνθηκών. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το πώς θέλουμε να ζούμε. Γιατί το Τώρα είναι το μόνο που έχουμε!

Οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν αυτές τις μέρες πολύτιμα εργαλεία στις υπηρεσίες μας. Καλύπτουν την ανάγκη μας για επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, εργασία, εκπαίδευση, αγορές, παιχνίδι, σχέσεις. Όπως κάθε εργαλείο έτσι και αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και κανόνες ώστε να τα χρησιμοποιούμε με ασφάλεια και να κατέχουν στην ζωή μας την θέση που τους ανήκει και όχι να κατέχουν την ζωή μας.

Μπορείς να κατεβάσεις τα Tips για την Καραντίνα εδώ !

Η περίοδος του εγκλεισμού είναι η ζωή που έχουμε τώρα. Ας κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για το  τώρα!

Γιατί το τώρα είναι το μόνο που έχουμε!

 

Το Safe Kids Project είναι κοντά σας για να  Μένουμε σπίτι με Ψηφιακή Ασφάλεια!

Παρακολούθησε τις συνεντεύξεις και τα βίντεο στο κανάλι στο Youtube

Αν θέλεις να λαμβάνεις Υλικό, Άρθρα και να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του Safe Kids Project κάνε δωρεάν εγγραφή στο Safe Kids Project Newsletter

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project!

Κάνε Like στην σελίδα του Safe Kids Project στο Facebook και μπες στην Ομάδα Safe Kids Group για να μοιραστείς με άλλους τις απόψεις σου!

Ροδούλα Καφτάκη,  Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Msc. Δημιουργός του Safe Kids Project. Επιμορφωμένη σε θέματα στην «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης», «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού», «Παιδική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες», «Συστημική προσέγγιση και Οικογενειακή θεραπεία» και «Διαχείριση Ανθρώπινων Σχέσεων».

Share This