Δωρεάν Webinar: Παιδιά σε Καραντίνα & Ηλεκτρονικές Συσκευές

Μένουμε σπίτι – Φροντίζουμε και την Ψηφιακή Ασφάλεια

Τώρα «Μένουμε σπίτι» και οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν «πάρει φωτιά»,  είναι ίσως  η καλύτερη στιγμή για να μιλήσουμε  για το πως θα διαχειριστούμε την αυξημένη ενασχόληση μας με τον ψηφιακό κόσμο.

Την Παρασκευή 10-4-2020  και ώρα 19:00 η Ροδούλα Καφτάκη και το Safe Kids Project www.safekidsproject.gr  διοργανώνουν δωρεάν webinar για την Ασφαλή Χρήση Ηλεκτρονικών συσκευών και Διαδικτύου την περίοδο της καραντίνας. Το να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες είναι αναγκαίο τώρα όσο ποτέ.

Η συμμετοχή είναι στο webinar είναι δωρεάν, με  δήλωση συμμετοχής στο email info@safekidsproject.gr . Οι διαδικτυακές θέσεις είναι περιορισμένες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Γονείς
  • Εκπαιδευτικούς
  • Οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου

Όλοι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ειδικά ως γονείς δεν είμαστε προετοιμασμένοι να περνάμε τόσες ώρες κλεισμένοι στο σπίτι με τα παιδιά μας. Στην ήδη απαιτητική κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η μάθηση εξ αποστάσεως που απαιτεί από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις. Είμαστε όμως έτοιμοι γι’ αυτό;   Διαθέτουν τα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για να παραμείνουν ασφαλή κατά την ενασχόληση τους με τον ψηφιακό κόσμο; Θέλουμε να  βιώσουμε αυτή την νέα κατάσταση με όσο γίνεται λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Τώρα όσο ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη για Ψηφιακή  Παιδεία!

Ο σύγχρονος γονιός καλείται να παίξει έναν ρόλο για τον οποίο δεν είναι προετοιμασμένος. Η περίοδος αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να αποκτήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.  

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε διαδικτυακά την Παρασκευή 10-4-2020 και ώρα 19:00. Το Δωρέαν webinar είναι ανοιχτό σε όλους Δηλώστε συμμετοχή στο στέλνοντας mail στο info@safekidsproject.gr .Θα σας σταλούν στο e-mail  οδηγίες για το πώς θα συνδεθείτε.

Ομιλήτρια: Ροδούλα Καφτάκη,  Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Msc. Επιμορφωμένη σε θέματα στην «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» από το European Schoolnet Academy, καθώς και στην «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού», «Παιδική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες», «Συστημική προσέγγιση και Οικογενειακή θεραπεία» και «Διαχείριση Ανθρώπινων Σχέσεων». Είναι δημιουργός του Safe Kids Project , που έχει ως σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με θέματα που αφορούν την ψηφιακή εποχή. Από το 2015 Ομιλήτρια – Εισηγήτρια σε Ημερίδες, Σεμινάρια, Βιωματικά Εργαστήρια για Παιδιά και Γονείς.

Εγγραφή

Αν επιθυμείς να λαμβάνεις Υλικό από το Safe Kids Project- Rodoula Kaftaki και να ενημερώνεσαι για τις Εκδηλώσεις κάνε Δωρεάν Εγγραφή!

Share This