Οι γιορτές δίνουν πολλές ευκαιρίες για «άγκυρες». «Άγκυρες» που θα κρατήσουν το παιδί συναισθηματικά κοντά στην οικογένεια,  όταν με το καλό έρθει η ώρα να βγάλει φτερά και να πετάξει μακριά από την οικογενειακή φωλιά. Οι γιορτές αποτελούν σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός παιδιού. Στις μέρες αυτές χτίζει κεντρικές αναμνήσεις οι οποίες το συνδέουν ψυχικά με τα αγαπημένα του πρόσωπα.  Οι οικογενειακές στιγμές, τα παιχνίδια, οι βόλτες, οι μυρωδιές από τα γλυκά και τα φαγητά, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το οικογενειακό τραπέζι μπορεί να φαντάζουν πολυτέλεια στις μέρες μας, όμως είναι τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει ο γονιός στο παιδί του αυτές τις διακοπές. Όλα αυτά το βοηθούν να δημιουργήσει ισχυρούς  συναισθηματικούς δεσμούς με την οικογένεια που θα κρατήσουν για πάντα. Ακόμα και αν στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας,  απομακρυνθεί όπως επιτάσσει η φύση, το μυαλό του θα ανατρέχει ασυνείδητα στις στιγμές που πέρασε όμορφα με την οικογένεια του.

Τι θα θέλατε να θυμάται το παιδί σας, όταν θα μεγαλώσει, από τις διακοπές Χριστουγέννων του 2019; Τις οθόνες, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το κινητό τηλέφωνο ή τις ζεστές ώρες που πέρασε με συνομιλίες, τραγούδια, παιχνίδι, φαγητό και βόλτες με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Βοηθήστε το παιδί, αυτές τις γιορτές να δημιουργήσει πολλές άγκυρες με την οικογένεια του.

Το Safe Kids Project εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία, αγάπη και γαλήνη και με πολλές «άγκυρες».

Κατεβάστε τις Συμβουλές για Χριστουγεννιάτικες Διακοπές με λιγότερες ηλεκτρονικές συσκευές και περισσότερη επικοινωνία με το παιδί.

Αν θέλεις να λαμβάνεις Υλικό, Άρθρα και να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του Safe Kids Project κάνε δωρεάν εγγραφή στο

Safe Kids Project Newsletter

Εγγραφή

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project!

Share This