Ομιλία  με θέμα:  «Παιδιά και Ασφαλής Χρήση των Ηλεκτρονικών Συσκευών»

«Μάθε πώς το παιδί σου μπορεί να προστατευτεί από τους κινδύνους του Διαδικτύου και τον Εθισμό»

Σκοπός:

Είμαστε η πρώτη γενιά γονέων που  μεγαλώνουμε παιδιά στην Ψηφιακή Εποχή. Η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και του Διαδικτύου είναι επιβεβλημένη. Έχουμε δώσει όμως στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορούν να ζουν στον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια; Το σεμινάριο έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει  σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία των παιδιών από τους όλο και εξελισσόμενους κινδύνους που προκύπτουν κατά την χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να επιβιώνουν στο μαγικό άλλα και ταυτόχρονα επικίνδυνο ψηφιακό κόσμο. Ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί έχουμε την ευθύνη να δώσουμε στα παιδιά ψηφιακή παιδεία και τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζεται ένας σύγχρονος πολίτης. Η πρόληψη είναι πιο εύκολη από την θεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται σε:

  • γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, άλλα και υποψήφιους γονείς που θέλουν να βάλουν σωστές βάσεις από νωρίς,
  • εκπαιδευτικούς όλων τον βαθμίδων,
  • επιστήμονες και κοινωνικούς λειτουργούς,
  • οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι ακροατές να ενημερωθούν για:

  • το Διαδίκτυο και με ποιον τρόπο λειτουργεί
  • τους κινδύνους του διαδικτύου όπως είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, τις ηλεκτρονικές απάτες, η διαδικτυακή παρενόχληση, το ακατάλληλο περιεχόμενο, τα επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια κ.α.
  • την επιρροή που έχει η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην παιδική ηλικία και
  • τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που αποτελεί την νέα μάστιγα της εποχής μας

Εισηγήτρια: H Ροδούλα Καφτάκη είναι διπλωματούχος  Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με Μεταπτυχιακό στα Δίκτυα Υπολογιστών. Από το 2001 δραστηριοποιείται ως Εκπαιδευτικός Πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης. Από το 2015 Ομιλήτρια και Συντονίστρια σε Διαλέξεις και Βιωματικά Σεμινάρια που απευθύνονται σε  Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Μαθητές.

Επιμορφωμένη σε θέματα που αφορούν την «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης», καθώς και την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού», από τους φορείς: European Schoolnet Academy, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και Office of the eSafety Commissioner of Australia. Επίσης έχει επιμορφωθεί στην «Παιδική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες», «Συστημική προσέγγιση και Οικογενειακή θεραπεία» και «Διαχείριση Ανθρώπινων Σχέσεων». 

Είναι δημιουργός του Safe Kids Project που έχει ως σκοπό να ενημερώσει, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project!

Share This