Διαδικτυακός εκφοβισμός: Αποτελεσματική διαχείριση

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) αποτελεί ένα φαινόμενο με μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερα παιδιά σε όλο και μικρότερες ηλικίες πέφτουν θύματα κάποιας μορφής βίας στον ψηφιακό κόσμο.  Γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά και αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση τους. Και ενώ η πρόληψη είναι πιο εύκολη και πιο επιθυμητή από την θεραπεία, θα πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι αν έρθει ένα παιδί και μας αναφέρει ότι δέχτηκε κάποια κακόβουλη πράξη στον ψηφιακό κόσμο. Φυσικά κάθε περίπτωση και κάθε παιδί διαφέρει όμως υπάρχουν κάποια συστατικά που καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση ώστε να βοηθήσουμε το παιδί να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της διαδικτυακής βίας. Στο τέλος του βίντεο μοιράζομαι μαζί σου την καλύτερη πρώτη αντίδραση που μπορείς να έχεις όταν ένα παιδί έρθει και σου αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού.

 

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) μας αφορά όλους!!!

Η ψηφιακή παιδεία είναι το καλύτερο αντίδοτο για την αντιμετώπιση του!!!

Κατέβασε το Δωρεάν Υλικό:

Κατέβασε τα Tips για Ψηφιακή Ασφάλεια εδώ!

Κατέβασε τα Tips για Digital Detox εδώ! 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη δες το βίντεο για την Ψηφιακή Διαπαιδαγώγηση!

 

 

Αν μεγαλώνεις παιδί στην ψηφιακή εποχή τότε το “Μαμά,θέλω Tablet” είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει να λείπει από την βιβλιοθήκη σου. Θα ανατρέξεις σε αυτό αρκετές φορές σε κάθε ηλικία του παιδιού σου!

Ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά στην ψηφιακή εποχή! Ας μάθουμε πως να το κάνουμε αποτελεσματικά!

“Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που κάνουμε εμείς για αυτά στην παιδική τους ηλικία!”

Κάνε εγγραφή στο Newsletterγια να λαμβάνεις ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα και Δωρεάν υλικό από το Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki

Εγγραφή

Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερώσεις για Εκδηλώσεις, Άρθρα, Υλικό και Δημοσιεύσεις του Safe Kids Project by Rodoula Kaftaki!

Share This